Logeren en BSO

Gezellige spelletjes spelen. Andere mensen ontmoeten. Met een kop thee bijpraten. Leuke activiteiten doen. Dingen leren. En natuurlijk 's avonds blijven logeren. Dat kan allemaal bij de Logeerhuizen van Frion. 


Logeren
Wil je kind/verwant wel eens uit logeren? Of vind jij het fijn dat je kind/verwant af en toe uit logeren gaat? De Logeerhuizen bieden een fijne, gezellige plek met ondersteuning voor kinderen, jongeren en volwassenen. Begeleiders vinden het belangrijk dat iedereen zich thuisvoelt.


Logeren en BSO

De Logeerhuizen zijn een verlengstuk van thuis. Kinderen kunnen er spelen met leeftijdsgenoten. Jongeren leren er zelfstandiger worden. Begeleiders zoeken samen met verwanten en de jongere uit of hij/zij kan doorgroeien naar een eigen plek in een woongroep, een Begeleid Wonen-project of naar zelfstandig wonen. Ook als dat nog niet lukt, kun je er als jongere van alles leren. Samen met je verwant en
de begeleider spreek je leerdoelen af. Bijvoorbeeld: leren stofzuigen, je bed op leren maken enzovoorts. Eén keer per jaar bespreken jullie dan samen met de begeleider het ondersteuningsplan.

Teams

De Logeerhuizen bestaan uit twee teams. Team 1 is voor jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (Eekhoornveld 101-1). Team 2 is voor jonge kinderen met een verstandelijke beperking en jongeren met een meervoudige beperking (Eekhoornveld 101 -2).

Buitenschoolse opvang (BSO)
Op de BSO bedenkt je als kind of jongere samen met de begeleiding leuke activiteiten. Je kunt zelfs ‘s avonds blijven eten. Hierna ga je weer lekker naar huis.


Kom kijken!

Je bent welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Of om een dagje mee te draaien op de BSO. Om vervolgens echt te komen logeren of concreet gebruik te kunnen maken van de Logeerhuizen, BSO en/of Dagopvang, is een beschikking van de gemeente nodig.

 

 

 

 

Voor arrangementen of andere vragen neem contact met ons op!

Contact