Antoinette heeft een huis in Zwolle. Haar begeleider van Frion is Rianne. Rianne komt om de week bij Antoinette thuis. Antoinette vindt het leuk om te leren.

Engels
In leren is Antoinette heel serieus. Daarom begon ze in 2015 met een training Engels. Aan de Academie voor Zelfstandigheid. Ze kon wel Engels praten, maar nog niet schrijven.

Sociale Weerbaarheid
Antoinette deed ook een training Sociale Weerbaarheid en een cursus Sociale Aardigheden. Ze vindt de Academie fijn omdat je er op je eigen niveau kunt leren. En je krijgt hulp.

Luisteren
Haar beste vriend zei tegen haar dat ze nooit ‘nee’ zei als iemand haar iets vroeg. Dat ze daar iets aan moest doen. Daarom wilde Antoinette de cursus Sociale Aardigheden doen. Daar leerde ze veel. Dat je mensen aankijkt als ze iets vertellen. Want dan laat je zien dat je luistert.

Nee zeggen
Ze ontdekte ook dat ze het fijn vindt om alleen te werken. Op een rustige plek. En dat ze dat mag zeggen. En dat ze ‘nee’ mag zeggen als ze iets niet wil. Haar zelfvertrouwen is gegroeid.

Map
Op de Academie voor Zelfstandigheid krijg je een map met werkbladen. Hier staan veel plaatjes op. De lessen begonnen vaak met een openingsgesprek. Met z’n allen. Dat vond Antoinette niet fijn. Dus ging ze vast aan het werk.

Fijn
Ook leerde ze hoe ze met spanning om moet gaan. Ze vindt dat de trainer goed helpt. Antoinette vindt de Academie fijn. Omdat je andere mensen ontmoet. En omdat je je hersens opfrist. En omdat ze alles op haar eigen manier kan doen.

 

Meer weten?

Stel je vraag