Gerrit woont op zichzelf in Nieuwleusen. Sinds vijf jaar kent hij Frion. Hij heeft Individuele Begeleiding Thuis.

Eén keer per week
Rianne is zijn begeleider. Ze komt één keer per week bij hem thuis. Dan helpt ze hem. Ze praten veel. Over hoe het gaat.

Internetbankieren
Gerrit leert ook nieuwe dingen. “Ik kan koken en dingen in huis doen. Dat heb ik van mijn moeder geleerd. Rianne leerde me internetbankieren. Op de computer.”

Molens
Gerrit is heel handig. Hij kan goed timmeren. Hij maakt bijvoorbeeld molens. Die staan in zijn tuin. En hij houdt van technische lego maken.

Boodschappenlijstje maken
Gerrit kan veel. Maar niet alles. Lezen en schrijven bijvoorbeeld. Met Rianne zocht hij plaatjes van boodschappen op internet. Daarna maakte hij met zijn nicht een lijst. Daarmee kan hij boodschappen doen. Koffie bijvoorbeeld. En brood. “Als ik iets nieuws nodig heb, dan bel ik mijn nicht. En zetten we er nieuwe dingen bij op.”

Praten
Hij is blij met Rianne: “Ik heb veel steun aan haar. Toen mijn moeder overleed, hebben we veel gepraat. Ik was erg verdrietig. Over andere dingen kunnen we ook goed praten. Als ik stress heb. Of als ik verdrietig ben. Of als er iets nieuws gebeurt.”

PEC Zwolle
De familie van Gerrit is ook fijn. Met zijn broer gaat hij vaak naar PEC Zwolle. En hij logeert soms bij zijn zus. Samen helpen ze elkaar. Ook dat is belangrijk. Zeker als je alleen woont.

“Het gaat supergoed”, vertelt Gerrit. “Eerst wilde ik geen hulp. Maar ik ben blij dat ik het krijg.”

  • 1
  • 2
  • 3

Meer weten?

Stel je vraag

Gelinkt